top of page

Hvorfor har du gitt bort kontrollen over ditt eget liv?

Vi sier at vi mennesker er sosiale vesener. Vi liker å omgåes andre i varierende grad. Vi er opptatt av hva andre mener om oss. Hvor interessant er det hva andre mener om oss? Hvor godt kjenner de oss egentlig. Er de villige til å se hele bildet ? Er de farget av sine egne holdninger? Den som kjenner deg best er DEG SELV. Du vet at du er et menneske med en god vilje. Du vet at du er snill eller nøyaktig eller modig eller vakker. Eller kanskje alle alternativene stemmer? Du tenker kanskje at : nei, det stemmer ikke. Vær HELT ærlig. Da vil du se at du har disse positive egenskapene, Kanskje ikke hele tiden, men overraskende mye! Ta det på alvor.

Når du søker på en jobb. Hvorfor søker du hvis ikke du tror du er kvalifisert? Du er jo flink nok!

Begynn å tro det. Jeg har ansatt mange i min karriere. Det værste jeg vet er når du har en person foran deg med en imponerende CV, som ikke tror det som står der er sant, Det simpel ten oser av personen. Man har ikke lyst til å ansette vedkommende, fordi du er redd de ikke kommer til å bruke det de kan. Nei, da er det mer forfriskende med en person med en mer moderat CV som sier. "Jeg tror jeg kommer til å passe til denne jobben" " Jeg tror dere blir fornøyd hvis dere velger meg". Denne personen har du lyst til å ansette. Så tenker du kanskje at dette var litt arrogant sagt av personen, Nei, arroganse er en ekstrem form for usikkerhet. Det er noe helt annet.

Så hva har alt dette med å gi bort kontrollen å gjøre? Jo vi har via sosiale medier blitt ennå mer opptatt av hva andre mener. Vi måler oss selv i "LIKES". Du gir bort kontrollen til folk som ikke kjenner deg og dine kvaliteter. Det kan være et nytt profilbilde eller en "selfie" det kan være at du legger ut bilde av barnebarn eller den første rosen i hagen. Og jeg har sett utallige mennesker i alle aldere som tar fram mobilen sin hvert 3. minutt og sjekker antall "likes"

Da gir vi bort livet vårt til mennesker vi ikke kjenner og til folk som ikke kjenner oss!

Vis bort det du er stolt av, JA. Men ikke bry deg om hva andre mener om det!!!! Da gir du bort kontrollen.17 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page