top of page

"DETTE KLARER DU SIKKERT IKKE!"

Du har kanskje lurt på hva som utløser en depresjon. Det finnes det mange svar på, men det er en ting som alltid rager øverst på lista.

Den viktigste årsaken er: Sårende kommentarer du ser til deg selv. Hva tenker du når du ser deg selv i speilet? " Nei nå ser du gammel ut." " Uff, de posene under øynene ser ikke bra ut". " Dette klarer du sikkert ikke", " Hvem tror du at du er som tror at han/hun er interessert i deg?", "Jeg kommer sikkert aldri til å få noe jobb", " Det ser ikke ut som om jeg noen gang skal komme ut å treffe venner igjen etter denne pandemien". "Jeg får sikkert aldri en kjæreste".

Kjenner du igjen noen av disse tankene? Du kan sikkert liste opp enda fler som jeg har glemt.

Tenk deg at du har en nær venn som hver dag sier disse tingen til deg. " Nei nå ser du gammel ut." " Uff, de posene under øynene ser ikke bra ut". " Dette klarer du sikkert ikke", " Hvem tror du at du er som tror at han/hun er interessert i deg?"

Hvor lenge ville du hatt vedkommende som venn? En uke?, en måned? , et år?

Tenk etter. Jeg tror du vet svaret.-Ikke veldig lenge!

Kanskje det er på tide å la den stemme få litt mindre plass? Det er kanskje en forestilling som har bygd seg opp over mange år, og den preger måten du lever på. Ofte kan det være forestillinger vi har fått utdelt i barndom og oppvekst. Jeg fikk alltid høre av min far: "Per, dette klarer du ikke, du har jo 10 tommeltotter". Jeg ble jo ikke mer praktisk av å høre dette, og jeg forsøkte heller ikke å lære meg ting som bare ville gjøre at han fikk rett. Men sannheten er jo at: HAN TOK FEIL! Jeg er jo ikke noe unikum, men jeg klarer jo mye mer enn det jeg kunne forestille meg. Slik kan det være med deg og. Det er mulig å snu på slike oppfatninger som ligger forankret i vår underbevissthet. Dette er noe vi jobber med innen RTT, eller "Rapid Transfomational Therapy" en metode utviklet av den meget kjente terapeuten Marisa Peer. RTT kan snu opp ned på negative oppfatninger i løpet av meget kort tid, og hjelpe oss å unngå depressive episoder. Det er en god nyhet !


64 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page