Hva er tyngst av en kilo ull og en kilo stein?Dette er en «luregåte» mange kjenner igjen. Men den forteller oss noe viktig. At vekt kan være en ganske relativ ting. Ikke sett med et matematisk øye, men med et psykologisk øye. De fleste av oss vurderer livet fra et mer personlig og psykologisk perspektiv.
I min RTT (Rapid Transformational therapy) praksis. Møter jeg ofte mennesker som vil ha gjort noe med vekta si. Mange har forsøkt «alle triks i boka», de har gått på kurs, sultet seg og prøvd alle slags dietter. Allikevel vil ikke vekta samarbeide. Det burde jo være ren matematikk? Men det er det ikke!
Hjernen vår styrer de fleste prosesser i kroppen. Enten gjennom bevisste tanker eller gjennom ubevisste impulser. Den siste delen utgjør nok opp i mot 80% mener mange forskere.
Den «programmeringen» du har fått igjennom et langt liv. Først som barn, så som ungdom og nå som voksen preger disse prosessene. Har du hørt som barn at du er altfor tynn eller at du er for stor, kan begge deler gi utslag i voksen alder. Hjerne din kan forsøke å tviholde på vekten din fordi du ikke skal bli slik du ble oppfattet som liten: tynn. Eller den motsatte varianten, du hørte at du var for stor, og dette ble en del av ditt selvbilde som du ubevisst forsøker å bevare, fordi det ukjente virker skremmende.
Begge deler ligger i din underbevissthet og det er dette som styrer hjernen din sitt forhold til mat og vekt.
Hva om man kunne gjøre det slik at alt som er usunt ble uinteressant og likegyldig? At når du så en sjokolade var det en klump med brunt sukker og fett, og ikke en fristelse. Ved hjelp av hypnoterapi/RTT kan vi slå av jaktinstinktet vårt. Den «radaren» som alltid er på jakt etter noe å spise. Enten du er i kassa på en byggevarebutikk, elkjøp eller dagligvarebutikken.
Dette er et instinkt vi ikke trenger i det daglige.
Når du ikke kjøper det, spiser du det ikke, og redselen for å bli sulten forsvinner.
Dette er en effektiv måte å gå ned i vekt, hvis det er det man ønsker.
Ta kontakt for en uforpliktende prat. Kontakt info finner du på livsforandring.no.

16 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle